Мини градинско езеро

Мини градинско езеро

Мини градинско езеро – късче природа в съседство

Мини градинско езеро - керамикаДори и тези, които нямат градина, не трябва да се отказват от идеята за очарованието на фонтаните и красивите водни растения. Течащата вода постоянно създава приятен, тих звуков пейзаж и отклонява вниманието ни от нормалната ежедневна суматоха.Размерът няма никакво значение. Все едно е дали ще изберете фонтан от композиция воденични камъни, водна струяр водна камбана, мини градинско езеро или керамични съдове с интересна форма – нито един от споменатите водни съоръжения не изисква много място и инсталацията не отнема много време.

Повечето от гореспоменатите водни декорации могат да бъдат закупени в комплект с електрическа помпа, събирателен резервоар и свързващ кабел. Пластмасовите резервоари същоимат предимството, че не е нужно да се притеснявате за конструкцията.

Въпреки това, за тези, които обичат да си изработват сами, оптималното и сравнително просто решение е използването на фолио за езеро, изненадващо е колко много водни растения могат да бъдат събрани в много малко пространство.

Бъчви с различни височини и различни диаметри се предлагат в градински центрове и могат да се превърнат в мини градинско езеро.

Водата ни носи радост и удоволствие през цялата година. Влажният и зелен оазис дава възможност да се доближите до природата, а освен това не изисква почти никакви грижи. Ако не направите грешка при направата на водната декорация, скоро ще се създаде биологичен баланс, който е необходим и благоприятен за всички животни и растения, живеещи в езерото.

Мини градинско езеро в съдовеМини градинско езеро - идеи

Като съдове за миниатюрна градина могат да се използват стари и нови съдове от различни видове, които се предлагат в голямо разнообразие в градински центрове и хипермаркети със строителни материали. Оригинални произведения могат да бъдат закупени и в съответния магазин за декорации. Може и сами да си изработите

Мини градинско езеро бъчваДървени бурета

Тези съдове са характерни с рустикален външен вид, това са оригинални и често използвани съдове за мини градинско езеро. За целта могат да се използват и бъчви и бурета.

Тъй като такива съдове обикновено вече не са напълно водоустойчиви и могат да отделят вредни вещества, трябва да ги обработите с подходящо водоплътно покритие.

Винаги ги покривайте с фолио за мини градинско езеро. Това важи и за езерата за тераси и за кутиите, изработени от дърво, които също могат да бъдат използвани добре и включени в съществуващи системи на тераси или покривни градини.

Поцинковани вани и кофи подходящи за мини градинско езероМини градинско езеро - поцинковано

Все още налични на селските пазари или в старите селски къщи са вани с от поцинкована ламарина. В тези дълготрайни съдове можете да създадете оригинално мини градинско езеро за терасата. В тях намират слънчево място множество водни растения.

Цинковите съдове са достъпни, леки и се считат за дизайнерски. Това се отнася не само за вани, използвани като миниатюрни съдове за растения, но и за кофи и лейки с всякакви размери.

За съжаление тези съдове често са пробити и страдат при транспортиране. Ето защо, преди да монтирате такъв съд и да го превърнете в мини градинско езеро, първо проверете дали съдът не тече и ако е необходимо, го запечатайте със силикон, епоксидна смола или друг уплътнител. Цинковите хранилки често се използват в селското стопанство и в селскостопанските предприятия, те също са подходящи.

Излезлите от употреба вани също намират интересни приложения като оригинални съдове, в които може да се създаде доста по-голямо мини градинско езеро.

Керамични съдове

Керамичните и каменните съдове и купи са много популярни. те са абсолютно водоустойчиви, но не са устойчиви на замръзване, тъй като глината абсорбира влагата. За да предотвратите спукване на такива съдове, трябва да ги изпразните за зимата и да ги съхранявате на място, където няма да замръзнат.

Съдове в азиатски стил

Те са типични приглушени зелено-кафяви цветове. Този, който иска да расте тропически водните растения, листата ще оценят тези съдове като подходящи елементи. В крайна сметка производството на достъпна керамика отдавна се премести в Тайланд, Виетнам и Китай. За съжаление върху незащитените глинени повърхности скоро се образуват грозни варовити покрития, върху които в крайна сметка се установяват водорасли. В Англия това покритие е добре дошло. Англичаните ценят патината. Тези, които предпочитат чисти съдове, могат да премахнат натрупаните отлагания, като потопят съда за 1-2 седмици в меката вода. И това е достатъчно, просто изстържете леко съда и той веднага отново изглежда като нов.

Пластмасови съдове за мини градинско езеро

Мини градинско езеро пластмасаСъдовете, изработени от пластмаса, трудно могат да бъдат разграничени от съдовете от керамика в наши дни. Тъй като няма проблеми със зимуването при използване на пластмасови съдове за мини градинско езеро отпадат допълнителни грижи. Тези съдове също са значително по-леки и по-устойчиви на счупване, тяхното използване не е само въпрос на вкус – тези съдове просто имат значителни предимства, които често оправдават и по-високата им цена.

АмфориМини градинско езеро дървени съдове

Амфорите са популярен стилен елемент във водните градини. Въпреки това, тези съдове за масло или вино, внесени от Гърция, Испания или Мала Азия, са чувствителни към зимна влага и студ. Ето защо винаги е необходимо да ги изпразвате за зимата! И ги съхранявайте на място, където не замръзва. На пазара обаче се предлагат и нови изделия от глина или камък, които са гланцирани. Те са подходящи за мини градинско езеро, защото са водоустойчиви и ако са празни могат да зимуват навън.

За да се свърже захранването с вода (спирален маркуч) към такива съдове, трябва да се пробие по-голям отвор в дъното на глинената амфора. Ако използвате по-здраво свредло, съдът винаги ще се напука, така че първо пробийте с по-малко свредло или с диамантена боркорона. След като поставите маркуча, уплътнете отвора със силикон. В специализираните магазини за градинарство се предлагат и пластмасови амфори с готови връзки за инсталации.

Каменни корита за дизайнерско мини градинско езеро

Корита от естествен камък Те са особено хубави, освен това често това са уникални предмети, които днес могат да бъдат намерени само от време на време в селските имоти. Преди това тези корита са били използвани за водопой, днес те украсяват частни градини като колекционерски уникални предмети.

ащото коритата са издълбани от едно цяло парче камък. Производството им е доста скъпо. Освен това транспортирането на корита не е много лесно поради значителното им тегло. По-големите корита обикновено могат да бъдат преместени на правилното им място в градината само чрез търкаляне върху трупи или тръби. През повечето време тези съдове са достатъчно стабилни.

В специализираните магазини се предлагат корита за засаждане на водни растения от уплътнен бетон. За съжаление, те често са твърде тежки и могат да бъдат преместени само с трудности.

Изработка на мини градинско езеро от бетонни пръстени

мини езероБетонни пръстени с малко по-грубо усещане могат да бъдат закупени на много ниска цена в няколко размера и височини в строителните магазини.

Тези пръстени могат да бъдат подредени един върху друг, така че можете бързо да създадете мини градинско езеро със значителна дълбочина. Поради по-голямото тегло се препоръчва бетонните пръстени да се преместват за предпочитане с багер.

Бетонните пръстени имат вертикални стени и поради това са особено изложени на замръзване и често се напукват. Ремонтът обикновено не носи очакваните резултати, така че е по-добре да предотвратите повреда и да покриете винта с фолио. Тогава няма да е необходимо да изолирате и долната част. Ако не използвате фолио, трябва да покриете дъното на вашето мини градинско езеросъс слой

бетон с дебелина около 15 см, който, благодарение на водоотблъскващи добавки, ще бъде относително водоплътен.

За всяка работа с бетон трябва накрая да почистите получените повърхности с разтвор на оцет, за да неутрализирате и отстраните остатъците от вар. Ако искате да запечатате пукнатини, причинени от замръзване, можете да използвате бързо втвърдяващ цимент или малко по-малко издръжлив полиуретан.

 

Резачка за стиропор, полистирен с горещ тел до 150mm, 417240, EXTOL CRAFT