Дифенбахия

Дифенбахия

Дифенбахия

Описание: Дифенбахия е красиво растение, което достига до 2-3 метра височина, но при нормални стайни условия някои от долните листа окапват и започват да изглеждат не особено привлекателно. Това растение не е много лесно за отглеждане.
Трудно понася ниските зимни температури и сухия въздух. С времето и не дотам добрите грижи може да останат само горните листа. В такива сличаи отрежете стеблото, като оставите 15 см от него. Резника може да използвате за вкореняване на ново растение. Големите и високо декоративни листа на растението го правят любимец на интериорните дизайнери.
Сокът на растението е отровен. Измивайте добре ръцете си, след като сте вземали резници.

Грижи:
Температура: Топло, защитено от течения помещение. Над 15°C през зимата.

Поливане: Редовно от пролет до есен. На 2 седмици през зимата.

Влажност: Пулверизирайте редовно. Поставете на поставка с вода и камъчета през зимата. Бършете листата редовно.

Пресаждане: През пролетта всяка година.

Вредители: Червен акар и щитоносни въшки. Място: Умерено слънце през лятото и близо до прозорец през зимата. Не поставяйте зад завеси. Размножаване: Съществуват различн методи. Отрежете и посадете върха на растението. Използвайте хормон за вкореняване и поддържайте висока температура. Част от стъблото с 2 или 3 листни възела засадето по същия начин.
Някои сортове пускат издънки от основата на стъблото. Отделете ги внимателно и засадете както резниците.

Съвет на градинаря: Омекване на стъблото – Загниването на стеблото се получава при преполиване и студ. Ако поражението е малко, изрежете и поръсете със счукани дървени въглища. Ако е значително, отрежете върха до здраво и се опитайте да го вкорените в топло помещение.

Обезцветяване на листата – силно обедно слънце. Преместете на по-сенчесто място.

Загуба на листа – ниски температури, сух въздух ако листата са млади, старите падат с течение на времето

Кафяви краища на листата – Пресъхване на почвата. Трябва да се поддържа влажно, но не и прекалено мокро. Студено помещение може да подейства по същия начин.

Резачка за стиропор, полистирен с горещ тел до 150mm, 417240, EXTOL CRAFT

Вашият коментар